Voor & Na

Bij Cum Laude is geen uitdaging ons te groot en gaan we geen probleem uit de weg. Waar u ook mee rondloopt, er is altijd een oplossing. We behandelen, maar dragen ook zorg voor een esthetisch eindresultaat. Zodat u weer trots uw tanden bloot kunt lachen. Neem onderstaande voor- en na-voorbeelden rustig door. Overtuigd? Dan adviseren we u graag tijdens een persoonlijk consult.

voor/na #1

Voor:

Schuine, onregelmatige tanden en een smalle boog.

 

Na:

Facings en kronen corrigeren de tanden en de boog.

voor/na #2

Voor:

Verkleurde voortanden en een opgevulde voortand.

 

Na:

De voortanden zijn beide vervangen.

voor/na #3

Voor:

Onregelmatig, aangetast en verkleurd gebit.

 

Na:

Het gebit is door middel van kronen verbeterd.

voor/na #4

Voor:

Oude kronen, te veel tandvlees zichtbaar en de centrale tanden zijn te lang. Ook heeft deze vrouw een te smalle boog en een schuine mediaanlijn.

 

Na:

Door middel van kronen en een tandvleescorrectie is de mediaanlijn aangepast. De kronen zijn vervangen.

voor/na #5

Voor:

Sterk verkleurde tanden

 

Na:

Na een bleekbehandeling zijn de tanden stralend wit.

voor/na #6

Voor:

Sterk verkleurde tanden

 

Na:

Na een bleekbehandeling zijn de tanden stralend wit.

voor/na #7

Voor:

Mannelijke patiënt van rond de zestig jaar met diverse carieuze, versleten en afgebroken tanden. Het gebit kenmerkt zich door een onregelmatige stand van de tanden. Net zoals dat voor het tandvlees geldt.

 

Na:

Een mooie, brede opzet van de tanden, zowel boven als onder. Het tandvlees sluit naadloos aan en geeft het gebit een natuurlijke uitstraling. De kleur van de tanden maakt het geheel af.

voor/na #8

Voor:

Vrouwelijke patiënt van begin veertig met een smalle bovenboog. De boventanden zijn in verhouding tot de ondertanden relatief klein. De onregelmatige stand van met name de hoektanden maakt het gebit onrustig. Verder zijn diverse oudere kronen toe aan vervanging.

 

Na:

Boven hebben we – naast een bredere boog – de centrale tanden in letterlijke zin een centrale rol gegeven. De tanden zijn verder in een uiterst fraaie relatie naast elkaar gezet, waarbij het tandvlees mooi aansluit. Boven en onder sluiten nu goed en vallen mooi over elkaar heen. Een schoolvoorbeeld!

voor/na #9

Voor:

Vrouwelijke patiënt van tegen de vijftig met overmatige slijtage aan de tanden. Lelijke vullingen en diverse oude kronen. In overleg met deze patiënt is besloten om eerst de bovenkant van het gebit aan te pakken en te behandelen. De onderzijde komt mogelijkerwijs later aan de beurt…

 

Na:

De centraal geplaatste boventanden konden we met behulp van facings mooi breed opzetten. In lijn met de bestaande stand van de tanden en uiteraard in relatie tot de eigen natuurlijke kleur van de tanden.

voor/na #10

Voor:

Vrouwelijke patiënt van midden veertig met een nregelmatig gebit. Verschillende slijtagefacetten en een te smalle boog ,zowel onder als boven. De vele vullingen kleuren het gebit donker. Tandvleesproblemen geven het gebit een onrustige aanblik.

 

Na:

Een mooie rij tanden. Natuurlijk stralend in een bredere boog dan voorheen. De tanden verhouden zich qua stand en grootte in een perfecte relatie tot elkaar. In de kleur van de tanden onderling is – na bleken – geen enkele afwijking meer waarneembaar.

voor/na #11

Voor:

Deze vrouwelijke patiënt heeft een licht omgekeerde frontbeet en geïrriteerd tandvlees. Ook sluiten de kronen niet goed aan op het tandvlees en is het gebit licht verkleurd.

 

Na:

Zowel boven als onder een prachtige rij tanden. Een mooie brede boog met een perfecte aansluiting van het boven- en ondergebit. Het resultaat is zichtbaar: een stralende witte lach!

 

voor/na #12

Voor:

Man van rond de vijftig waarbij de randen van de oude kronen – mede door tandvleesproblemen – in het oog springen. Niet echt fraai. Zeker niet in combinatie met de vele slijtagefacetten en de onregelmatige lijn van het tandvlees.

 

Na:

Een schitterend gebit waarmee weer naar hartelust kan worden gelachen. Let vooral op het tandvlees dat volledig is hersteld en de stand van de tanden die een hele mooie lijn volgt.

voor/na #13

Voor:

Vrouwelijke patiënt van veertig jaar met spleetjes tussen de tanden en lelijke, maar bovenal versleten oude kronen.

 

Na:

In eerste instantie zijn we begonnen met bleken. De spleetjes zijn volledig weg door nieuwe facings toe te passen, in kleur met de eigen, bestaande tanden. De oude kronen zijn vervangen door nieuwe. Het resultaat is een schitterend en natuurlijk mooi gebit.

voor/na #14

Voor:

Vrouw van rond de dertig met tandvleesproblemen, zowel boven als onder een kleine boog en grote centrale voortanden. De snijtanden daarentegen zijn klein. Derhalve sowieso een onregelmatige stand van de tanden en het tandvlees. Ook de structuur van het gebit houdt niet over.

 

Na:

De tanden staan in een mooie verhouding en relatie. De gekozen regelmaat maakt het gebit natuurlijk en elegant. Het tandvlees is perfect aangesloten en in lijn. Bovendien is de transparantie in de bovenlijnen en snijranden bijzonder smaakvol. Wat meer dan perfect bij deze patiënt past.

voor/na #15

Voor:

Een omgekeerde frontbeet (bovengebit valt binnen het ondergebit) bij deze mannelijke patiënt. De bovenkaak van deze patiënt is bovendien ook nog eens bijzonder smal. Verder veel slijtagefacetten, tandvleesproblemen en verkleuringen.

 

Na:

De tanden zijn in een normale frontrelatie teruggebracht, met een veel bredere boog dan voorheen. Het gebit sluit mooi en het tandvlees is honderd procent hersteld

voor/na #16

Voor:

De tanden van deze patiënt van rond de veertig zijn allereerst in de juiste stand gezet met behulp van orthodontie (3 weken). Op deze manier zijn de tanden al meer naar elkaar toe gebracht, om uiteindelijk in een goede natuurlijke relatie van elkaar te komen. De tanden van deze patiënt stonden voor een deel los, bovendien ontbraken er nogal wat. Mede door het extreem teruggetrokken tandvlees, waardoor de wortels grotendeels bloot zijn komen te liggen. Problemen te over dus …

 

Na:

Geen uitdaging is ons te groot, geen probleem gaan wij uit de weg. Ook hier is het ons gelukt om een mooi en stralend gebit te realiseren. Met een natuurlijke uitstraling en uiteraard weer volledig vastgegroeid in het bot.

voor/na #17

Voor:

Patiënt van eind veertig met grote spleten tussen de tanden, slecht tandvlees en slijtage. De kleur van de tanden is volledig door rook aangetast en heeft iedere sprankeling verloren. Ook de conditie van het tandvlees is een zichtbaar probleem.

 

Na:

Een fantastisch stralend resultaat. Gezond tandvlees en een mooie brede brug. Kortom, deze patiënt heeft weer een stralende lach.

voor/na #18

Voor:

Mannelijke patiënt van eind veertig met een uitermate onregelmatig gebit. Wat ook geldt voor de lijn die het tandvlees volgt. De tanden laten vele slijtagefacetten zien, hebben oude vullingen en bovendien zijn er veel oude, lelijke kronen. De stand van de tanden wordt gekenmerkt door een smalle boog.

 

Na:

Het resultaat is een gebit met een mooie brede boog. Natuurlijk ogende en stralende tanden. Mooi in lijn en in perfecte relatie tot elkaar.

voor/na #19

Voor:

Vrouwelijke patiënt van rond de 40 jaar met uitermate slecht en ongezond tandvlees. Het gebit wordt aan de bovenzijde gekenmerkt door een smalle boog. De diverse kronen zijn ronduit lelijk en verschillende tanden zijn verkleurd door vullingen. De ondertanden van het gebit staan gedrongen.

 

Na:

Een mooie, natuurlijk glimlach. Het tandvlees is opnieuw in goede conditie. De tanden zijn nog altijd natuurlijk van vorm met een eveneens natuurlijke kleur. De kronen zijn vervangen door nieuwe en kwalitatief hoogwaardige kronen. Het probleem van de smalle boog boven en de gedrongen stand van de ondertanden is vervangen door de tanden in een nieuwe relatie tot elkaar te zetten.

voor/na #20

Voor:

Mannelijke patiënt van midden 30 met een zogenaamde omgekeerde frontbeet. Carieuze tanden met diverse slijtagefacetten en een onregelmatige stand.

 

Na:

De front-relatie is volledig hersteld en de tanden staan weer in een natuurlijke relatie tot elkaar.

voor/na #21

Voor:

Vrouwelijke patiënt van rond de dertig jaar met een carieus, onregelmatig en ongelijk gebit met tandvleesproblemen. Los van het tandvleesprobleem dient het ongelijke niveau van het tandvlees gecorrigeerd te worden.

 

Na:

Het tandvlees is weer gezond en mooi aangesloten. Op het juiste niveau, in verhouding en in lijn met de regelmaat van de tanden. De tanden zijn bovendien weer natuurlijk mooi. Van kleur en qua uitstraling.

voor/na #22

Voor:

Mannelijke patiënt van rond de zestig jaar met een diepe beet en extreem smalle boog. Slijtage van- en spleetjes tussen de tanden. Carieuze vullingen en problemen met het tandvlees.

 

Na:

Het resultaat spreekt voor zich. Een schitterende brede boog met een frisse rij tanden. De onder- en bovenkaak sluiten weer natuurlijk en goed. Het tandvlees sluit goed aan en is in perfecte conditie. De tanden hebben naast een natuurlijke vorm ook een natuurlijk kleur gekregen.

Eindhoven, 5 december 2022

Tandartsenpraktijk van Berkel & Lammers B.V. is voornemens om alle aandelen over te nemen van Tandtechnisch Laboratorium Floralaan B.V. Deze onderneming zal vanaf medio december 2022 onderdeel gaan uitmaken van de alliantie.

We verwachten u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, neem dat gerust contact op.

Leo van Berkel